Turvallisuus hallintaan kuntatyössä -seminaarin 21.5.2015

 

  1. Järjestämme Turvallisuus hallintaan kuntatyössä -seminaarin torstaina 21.5.2015 kello 12.00–16.00 Helsingissä, Kevan auditoriossa, osoite Unioninkatu 43. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Kevan auditorioon mahtuu vain rajallinen määrä väkeä. Noin 100 ensin ilmoittautunutta voidaan ottaa mukaan, joten tehkää osallistumispäätös ja toimikaa joutuisasti. Tilaisuus on ohjelman osalta maksuton.

Voitte myös seurata tilaisuutta internetin kautta, ja sinnekin ilmoittaudutaan.

Ohjelmassa on luvassa mm. tuoreita ja yllättäviä tuloksia kunta-alan tapaturmakehityksestä sekä tapaturmatietojen hyväksikäytöstä työpaikoilla. Ajatusta avarretaan myös Nolla tapaturmaa -toiminnasta ja inhimillisistä virheistä. Entä mitä turvallisuuden vaje maksaa? Ja millaista turvallisuustyötä tehdään kahdella työpaikalla, joiden toimintaa seurataan jatkossa mm. uutiskirjeissä.

 

Tilaisuus valmistelee syksyn 2015 aikana järjestettäviä alueellisia oppimistyöpajoja. Näistä kerromme lisää 21.5.2015 ja tulevissa uutiskirjeissä.

Lue lisää tai ilmoittaudu + katso ohjelma tästä Turvallisuus hallintaantai Turvallisuus hallintaan -webinaari

 

  1. Jo ennen edellä mainittua tilaisuutta TTK järjestää yhteistyössä aluehallintovirastojen työsuojeluvastuualueiden kanssaKansainväliseen työturvallisuuspäivän 28.4.2015 aikana viisi alueellista tilaisuutta Kemissä, Kouvolassa, Turussa, Vaasassa ja Varkaudessa. Yhteisenä teemana on perehdyttäminen. Vielä ennätät ja pääset mukaan, kun toimit nopeasti.

Lue lisää + ilmoittaudu nopeasti Kansainvälinen työturvallisuuspäivä

 

  1. Perehdyttämisen osalta muistamme erityisesti kesätyöntekijöitä. Heidän valintojaan ja vastaanottoaan valmistellaan työpaikoilla jo täyttä päätä. Käy aihesivustollamme kurkistamassa, jos löytyisi lisäapua tähän tärkeään tehtävään. Tutustu asiaan lisää: Nuoret työelämässä ja kesätyö

 

  1. Sote-valmistelun yhteydessä on viitattu usein Eksoten eli Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin esimerkilliseen toimintaan. Mutta mitä siellä on oivallettu tehdä eri tavalla ja oikein, kun tämä on laajemminkin herättänyt kiinnostusta. Katso asiasta julkaisemamme videoraportti, ja laita jakoon työpaikoilla. Eksoten esimerkki

 

  1. Työterveyslaitoksen tuoreimman Kunta 10-tutkimusraportin mukaankunta-alan henkilöstön sairauspoissaolojen määrä on jatkanut laskuaan, ja on alimmalla tasollaan sitten vuoden 2000. Laskua on tapahtunut myös fyysisesti raskaissa ammateissa

Lue lisää  Kunta 10 tutkimus

 

6, Jos et ole vielä tutustunut Julkisen alan työhyvinvointi 2014 –tutkimuksen tuloksiin, tee se tästä linkistä Julkisen alan työhyvinvointi 2014 !

 

Parhain Turvallisuus hallintaan –yhteistoimintaterveisin,

 

TTK:n julkisen alan asiantuntijat ja TTK:n kuntaryhmä

 

Timo Suurnäkki
Asta Koivikko
Hannu Tamminen